Gyakran ismételt kérdések

TERMÉKKEL KAPCSOLATOS:

A Neopornak köszönhetően kiemelkedően jó, a grafit adaléknak köszönhetően 20%-kal jobb a hagyományos fehér EPS-nél. Az Isoshell falazatok 0,3 W/m2K és 0,12W/m2K közötti hőátbocsátási tényezővel (U érték) rendelkeznek.

Tűzvédelmi osztálya „E“, éghető, nyilt láng hatására olvad és füstöl. Égésgátlót tartalmaz ezért ha a tűzforrást eltávolítják, néhány másodperc múlva megszűnik az anyag égése, illetve olvadása, tehát önkioltó.

Az Isoshell falak teherhordó magja 15 cm folytonos beton, mely nem éghető anyag. Tűzvédelmi besorolása B REI 120 a legjobb magyarországi viszonylatban.

Az anyag megfelel a magyar és német egészségügyi hivatalok igen magas elvárásainak is: az olyan érzékeny élelmiszereket, mint a friss hal, vaj vagy krémtorta, nem lehet íz vagy káros anyagot tartalmazó csomagolásba tenni, még akkor sem, ha ezek koncentrációja elenyésző lenne. Bio-teszt: A méhek – akik 1000 szeresen érzékenyebb immunrendszerrel rendelkeznek – a polisztirol méhkasokban korábban kezdik el a méztermelést, mint a hagyományos fa méhkasokban, mely nagyobb vitalitásra és egészségre utal.

Igen, ( belső) teherhordó elválasztó falként is alkalmazható. Viszont többlakásos épületeknél lakáselválasztó falként tűzvédelmi okokból nem alkalmazható.

A teherhordó szerkezet a beton illetve vasbeton, melynek szilárdsága, terhelhetősége többszörösen felülmúlja a tégla vagy fa szerkezetekét. Megfelelő vasalással ellátva több emelet magasságig építhető.

A raktáron lévő fal és kiegészítő elemeket, 5 napon belül, a födémszerkezeti elemeket kb. két héten belül szállíthatjuk, a megrendeléstől számítva.

A helyszíni tárolásnál ügyelni kell arra, hogy az építőanyag még egységcsomagolásban is meglehetősen könnyű, ezért biztonságos rögzítését meg kell oldani. Tároláskor a mechanikai sérülésektől óvni kell. A Neopor termékeket áttetsző fóliával takarni nem szabad.

A falelemeket általában kb. 1,2 m3-es, 34 m2 egységcsomagolásban szállítjuk, bálázva, élvédőkkel pántolva. Betétes raklap nincs. A fuvarköltséget csak a gyártóüzem és a megrendelő közötti oda útra számoljuk. A pontos szállítási árat a konkrét megrendelés ismeretében tudjuk megadni.

KIVITELEZÉSSEL KAPCSOLATOS:

Ma Magyarországon nem jelent többletköltséget az építtető számára az Isoshell építési rendszer alkalmazása.

Megfelelő vasalással ellátva több emelet magasságig építhető.

Igen, hagyományos vízszigetelést alkalmazzunk. Amennyiben a vízszigetelés az IsoShell elemekre kell felhelyezni úgy kenhető vagy öntapadós vízszigetelést kell alkalmazni.

Nem, mert a polisztirol elemek húzószilárdsága megfelelő. Kézi és gépi betonozással egyaránt kivitelezhető az építés. Gépi betonozás esetén gondoskodni kell az elemek megtámasztásáról

Kulcsrakész, kb. 140m2 alapterületű családi házat, bonyolultságtól függően, 3-5 hónap alatt lehet fölépíteni. Magát a falszerkezetet 2-4 nap alatt.

Betonminőség: általános, C16/20 16 F2. Szükséges beton mennyiség: 0,150 m3/fal-m2. A beton vízzel történő utókezelése nem szükséges, mivel a Neopor szigetelés biztosítja a kötéshez szükséges víz benntartását.

Családi ház esetén vasalni a statikailag szükséges helyeken kell, amely többségében megegyezik a téglaépítésnél szokásosakkal (például: sarkok, pillérek, áthidalások, térdfalak). Mindig statikus tervező dönti el, hogy a terhelés függvényében hol, milyen vasalás szükséges.

Betonozás közben ajánlott a gyenge csömöszölés, az oldalfal finom ütögetésével való tömörítés. A falazatot vibrálni nem szabad.

+5C-ig nem szükséges beton adalékszer alkalmazása (a Neopor hőszigeteli a betont), hidegebb időben adalékszer alkalmazása szükséges illetve a téli betonozás előírásait kell követni. Az építkezés téliesítése – a gyors, időszakos, alacsony hőigényű felfűtése – az Isoshell falazat belső oldali hőszigeteléséből adódóan könnyen megoldható.

Hagyományos módon történik, mivel a falfelület mögött 5cm-re beton van, így dűbeles, építőcsavaros rögzítésre alkalmas. Az Isoshell rendszer kiegészítő elemeinek köszönhetően egy lépésben megvalósítható a nyílászárók „kávás“ beépítése. A passzívház követelményeknek megfelelően Ral szerinti, ragasztószalagos beépítés javasolt.

Az Isoshell honlapján www.isoshell.hu megtalálhatóak a mintaházak. Az Isoshell technológiával bármilyen alapterületű és alaprajzú épület megépíthető.

Lehetséges a hagyományos hegesztett bitumenes vastaglemez vízszigetelés szigeteléstartó falra. Közvetlenül a Neoporra vizes bázisú (nem agresszív oldószeres) kenhető vízszigetelés is felhordható. Illetve öntapadó modifikált bitumen lemez.

Az Isoshellt falazat a betonmagnak köszönhetően nem kong. Amennyiben a burkolatok (gipszkarton, csempe) felragasztása teljes felületükön történik, azok sem konganak.

Vizes helyiségekben vízálló gipszkarton, flexibilis csemperagasztó, csempe, nem vizes helyiségekben ragasztott gipszkarton ajánlott. Hagyományos (hálóval erősített) vakolat, valamint gépi gipszes vakolat is felhordható rá.

A felület kellősítése után (flexibilis csemperagasztóval) vakolható (rabichálóval). Nemes vakolat hagyományosan felhordva, kő- vagy téglaburkolat felület kellősítés és rögzítőszerkezetek felerősítésével készíthető. Normál esetben vékony vakolat („dryvit”) a külső felületképzés.

Nem. Az elemek „LEGO” szerű összepattintása biztosítja az építés közbeni merev kapcsolatot.

Flexibilis csemperagasztóval vízálló gipszkartonra.

Hőkéssel a hornyokban vezethetőek a védőcsövek, vagy a szigetelt vezetékek.

Az Isoshell Építési Rendszer kifejezetten alkalmas rá. A fűtési csövek mögötti hőszigetelés javítja a fűtés hatékonyságát, gipszkartonnal vagy vakolattal burkoljuk.

Az ICF technológia, közel 28 éve van jelen Magyarországon, így több ezer családi ház épült meg ez idő alatt. Az Isoshell referencia épületek és építkezések előzetes egyeztetéssel látogathatóak meg.

Az Isoshell munkatársai állnak rendelkezése a honlapon megadott elérhetőségeken.

AZ ISOSHELL TECHNOLÓGIÁVAL ÉPÜLT HÁZ:

Az Isoshell építési rendszer nem igényel speciális alapozási technológiát.

Nem, mert hangszigetelő képessége jó. Az Isoshell falazat hanggátlása a folytonos 15cm-es betonmagnak köszönhetően 52 db.

A panelérzetet a szigeteletlen beton hideg-sugárzása okozza. Az Isoshell szerkezet jó külső-belső hőszigetelése miatt hidegérzet nem keletkezik, mivel a közvetlen betonfelülettel nem érintkezünk.

Kisebb súlyú tárgyakat vagy a Neoporba csavart polisztirol dűbel (tipli), vagy a gipszkarton esetén gipszkarton dűbel segítségével rögzíthetünk. Nagyobbakat hosszabb csavarral és a betonba fúrt dűbellel rögzíthetünk.

Az épület szakszerű kivitelezése esetén sem a rágcsálók, sem a rovarok nem férnek hozzá a Neoporhoz, ami egyébként sem a kedvencük, mivel nem táplálékuk. Az alapanyag német gyártója biológiai semlegességet garantál anyagra. Rágcsálók, rovarok nem károsítják.

Gyakorlatban, a falakon keresztül legjobb esetben is csak az ezredrésze távozhat annak a levegő-mennyiségnek, ami az ablak szellőztetésével cserélődik. Egy kifogástalanul elkészített külső falon keresztül nem cserélődik számottevő mértékben a külső és a belső levegő. Ebből a szempontból a hagyományos tégla vagy fa falak semmiben sem különböznek a beton vagy vasbeton falaktól.

Az első német házakat 1960-as évek elején építették, melyek az óta is károsodás nélkül állnak. A legrégibb házakba épített Neopor szigeteléseken az öregedés legkisebb jelét sem lehet fölfedezni. Kutatások során a labortesztekben olyan körülményeket szimuláltak, melyek megfelelnek egy kb. 100 éves időtartamnak, az öregedés jelei azonban még ekkor sem jelentkeztek. Eredmény: a Neopor keményhab szakszerű beépítés után korlátlanul időtálló. Az IsoShell szerkezetnél a teherhordó betonmagot vastag szigetelés borítja mindkét oldalon. Ez megvédi a betont a nagy hőmérsékletkülönbségektől, és az időjárás okozta egyéb károsító hatásoktól.

30 év garanciát vállalunk a garancialevélen szereplőknek megfelelően.

Igen, az Isoshell 40-es vastagságú falazati eleméből megépíthető. A passzívházak tervezése és kivitelezése részben eltér a hagyományos épületekétől, ezért kérje az Isoshell szaktanácsadójának segítségét ebben a témában.

Euromarknet Kft.
Showroom
Mária utca 9.
1085 Budapest
Hungary